maandag 2 juni 2014

Anna Paulowna - Den Oever


Bij het monument op de Afsluitdijk
Het kan verkeren. Voor Hemelvaartsdag besloten we een weekend erop uit te gaan. Maar waarheen? Gelukkig bracht een telefoontje uit Anna Paulowna uitkomst. Van Jan en Petra kregen we een uitnodiging om te komen logeren. Met de fiets achterop en Fenna op de achterbank reden we vrijdagmiddag over de dijk naar Enkhuizen. Vervolgens richting Hoorn en de A7, globaal naar Den Helder.
Onderweg stelde ik voor om eerst naar het monument op de Afsluitdijk te karren. Zelf ben ik daar vorig jaar al geweest (op de CBX), maar Sonja is er alleen een keer of wat aan voorbijgereden. Dus een mooie gelegenheid om eens bij dat monument stil te staan. We verlegden dus de koers naar Den Oever en reden bij de Stevin sluizen de Afsluitdijk op. Bij het monument hebben we even rondgekeken en wat foto's gemaakt. Het was er redelijk druk.
Stevin sluizen
Daarna reden we iets verder door richting Leeuwarden om vervolgens bij Breezanddijk de afslag te nemen. Daar kan men niet alleen tanken maar ook keren. Via de de N99 en N249 reden we naar Anna Paulowna. Daar wachtte ons een warm onthaal. En dat kwam niet alleen door het stralende weer!