dinsdag 1 augustus 2023

Keuken vervangen -5-

Omdat ik slechts een dagdeel aan het werk ben in de caravan, lijkt het niet zo op te schieten. Maar het werk vordert gestaag. Vandaag heb ik zowel van het gas als van het water de aansluitingen getest op eventuele lekken. Daar is gelukkig geen sprake van. De pomp draaide ook direct de goede kant op, dus spoot er water uit de kraan.
Toen alles goed aangesloten bleek, heb ik de leidingen en de bedrading vastgezet. Dat moest dusdanig gebeuren, dat ook het gebruik van de lades geen schurende punten zou opleveren. Daarna heb ik eindelijk het aanrechtblad kunnen vastzetten. Dat heb ik met wat verzonken schroeven gedaan. Ik ga namelijk nog een
afwerklijst monteren, zodat de koppen van de schroeven onzichtbaar zullen zijn.
Ik heb vandaag ook de beide rails voor de schuifdeurtjes gemaakt. De onderste is al gemonteerd. Er deed zich wel een uitdaging voor. Ik kan het achterste schuifdeurtje niet vanaf de zijkant in de rail schuiven. Vanwege mijn bijzondere constructie. 😆 Die moet al in de bovenste rail zitten voordat ik de rail tegen de onderkant van het aanrechtblad kan bevestigen. De voorste schuifdeur kan ik wel vanaf de zijkant erin schuiven. Daarna kan ik de lijst afmaken.
Eerlijk gezegd ben ik zeer tevreden over zowel het resultaat als de vorderingen.