dinsdag 2 mei 2023

Het valt mee?

Afgelopen maand waren iets minder arm dan voorheen. Gossie, da's pas goed nieuws! Ik heb niet gemerkt dat de prijzen in de winkels omlaag gegaan zijn. Bij AH is steeds minder te koop. Dat komt omdat zijn medewerkers ook steeds minder kunnen kopen.
De financiële wereld staat weer op instorten. Miljarden pompen in banken helpt dus niet. Veel Amerikanen vrezen het ergste voor hun dollars. De dollar dreigt in waarde flink te kelderen.
De politiek (ouders dus blijkbaar niet) maakt zich zorgen over de Chatbot Snapchat. Zelf maak ik me in het algemeen zorgen over kunstmatige intelligentie (AI). De invloed van de technologie is dermate groot, dat velen zich sec door hun telefoon laten leiden en lijden. Ergens ook weer logisch, want welke ouder voedt zijn kind nog op? Welke ouder heeft nog een echte band met z'n kind(eren)? Veel ouders zijn net kippen in een legbatterij. Wat er met het afgescheiden mensje verder gebeurt is niet interessant. Het wordt opgevangen en komt dan hopelijk goed terecht.
Zo'n kind gaat zelf opzoek naar een vervanging. En dat is het ding dat hen dagelijks vele uren bezighoudt en waar ze hun vreugde, verdriet en vragen kwijt kunnen. De vraag is dan hoe ze met de reacties en antwoorden zullen omgaan. Maken ze een afspraak met een pedofiel of een lover boy of is het een oprecht iemand? En wie bepaalt de antwoorden op al die vragen? Indoctrinatie en propaganda is ideaal voor een zoekend kind. Snapchat is net zo gevaarlijk als het keukenmes bij Blokker. Het is maar net waarvoor je hem gebruikt. Ik vind al die achteloze, gemakzuchtige ouders veel gevaarlijker.
Het viel mij mee, dat de bomaanslagen in Rotterdam en omstreken aan drugscriminelen worden toegeschreven. Met de huidige anti-Rusland stemming had ik een beschuldigende vinger naar Poetin verwacht. Je weet wel, verdwaalde raketten. 😅 Gekheid natuurlijk. Maar aan de andere kant is het wel beangstigend te merken, dat de narcostaat Nederland alsmaar duidelijker wordt. Al zo'n 5 jaar geleden stond Nederland al met dikke stip als snelle stijger genoteerd op de internationale drugslijst. Een goede waarschuwing, dacht ik zo. Maar voor dovemans oren. Of misschien vanwege de gedachte : Het valt mee.