vrijdag 7 oktober 2022

Caravanspiegels

Ondingen zijn het. Er moet een keer een ontwerper komen die een echt universele oplossing voor die dingen bedenkt. Maar misschien zijn ze er wel. Ik ben ze nog niet tegengekomen. Dit keer zijn het spiegels die zowel links als rechts op de buitenspiegels geklemd kunnen worden. Met een elastiek. Maar vraag me niet hoe ze dan zitten, want de spiegels blijven nogal gammel gemonteerd. We hebben er geen verloren onderweg, maar dat is een kwestie van tijd. Omdat het met die spiegels net zoals met een dakgoot is (die lekt pas zichtbaar als het regent) heb ik dit keer niet gewacht tot de volgende trip met de sleurhut. Het gammele zit hem in de onderste armen van de caravanspiegels. Die
kunnen van de rand van de behuizing van de buitenspiegel glijden. Er staat veel kracht op vanwege het gebruik van elastieken voor de montage. Ik heb ze aangepast, zodat ze goed op de buitenspiegel klemmen en ik heb ze van een merkteken voorzien. Dankzij het merkteken (R en L) hoeven we tijdens de montage niet meer te ruilen van spiegel en is het afstellen minder werk, omdat de spiegels al zo goed als in de goede stand staan.
In beide spiegels heb ik in de armen extra (rvs) schroefjes met een bolle kop gedraaid. Omdat het kunststof is, heb ik vooraf gaatjes geboord. Dankzij die bolle schroefkopjes glijdt de spiegel niet meer van de behuizing van de buitenspiegel af.