woensdag 14 september 2022

Wat is er?

De Kamer wist niet dat er toch erg veel aardgas opgepompt werd. Hadden de leden geen tijd meer om de kranten te lezen? Er werd toen al voor gewaarschuwd.
Gisteren zag ik hoe Blind de gevaarlijke Liverpool spits Salah liet scoren. Zelf liet hij het na, toen hij in ideale positie de bal kon inkoppen. Kudus besloot een voorzet op maat niet direct op zijn schoen maar aan te nemen. Aldus verloor Ajax in Liverpool. Een leerzame wedstrijd, dat wel. Het verlies was ook wel terecht, want het spel van Liverpool was veel beter. Vooral veel fanatieker.
Wat een moeite doet dit kabinet om een corrupt land te redden van de ondergang. 't Is niet eens onze oorlog, maar wij lijden zelf er het meest onder. Nee, niet de inwoners van Oekraïne. Die worden overal meer dan goed opgevangen. Onderdak, geld (gemiddeld zo'n € 700 per persoon exclusief aanvullingen) en geen of nauwelijks vaste lasten. De vergoeding die ze krijgen om aan hun gastgezin te geven mogen ze vaak houden. De mensen die in Oekraïne blijven kunnen volgens de EU miljarden tegemoet zien. Helaas is het land zo corrupt als ik weet niet wat. Dus de thuisblijvers in Oekraïne piesen naast de pot. Komediant  Zelensky en zijn vriendjes varen wel bij al die miljarden en duur wapentuig. Rusland haalt ook voordeel uit het (veroverde) modern westers wapentuig. Van komediant tot multimiljardair binnen 5 jaar. Het kan allemaal in Oekraïne dankzij de westerse politici. Dezelfde politici die het klimaat willen veranderen en de aarde willen redden. Die politici kunnen niet eens het eigen volk redden. Met de aarde is niets mis. Maar wel met de dames en heren politici. Zij vormen de meest dodelijke bacterie op de planeet Aarde. En wie heeft hen aan de top gezet? Eh.....
De mondkapjesaffaire wordt steeds duidelijker een vooropgezet oplichtersplan. Waarom blijft Hugo de Jonge als medeoplichter buiten beeld?
Eindelijk komt de EU met woorden over het prijsniveau en de megawinsten van energiebedrijven. Het wachten is op de daden waar mensen iets aan hebben.
In Oekraïne en het westen spreekt men juichend over 'heroverd grondgebied". In Rusland wordt gesproken over een tactische terugtrekking met schijnoffers (het lijkt net schaken). Men verwacht een zware Russische tegenaanval, die de binnenstromende Oekraïense troepen moeten vernietigen. Het doel van Poetin is immers Oekraïne militair te ontmantelen en zeker niet Oekraïne veroveren.