donderdag 9 juni 2022

Geknipt en geschoren

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft nadert de 2 miljoen. De voedselbanken merken daar minder van, want er zijn nog Nederlanders met enige trots en/of valse schaamte. De hoge energieprijzen doen ook een flinke duit in het zakje. Ook in die van de overheid en leveranciers, maar dan op een voor hen prettige manier. Misschien moeten die arme Nederlanders een Oekraïens paspoort aanvragen. Dan krijgen zij op vertoon van het document een betere behandeling.
Om een uur of half acht vanmorgen was ik al weer met een kliko aan het sjouwen. Een bewoonster had mij gevraagd of ik haar zeer zware kliko uit de achtertuin langs de straat wilde zetten. Toen ik de poort wilde opendoen, klemde hij. Die heb ik na het wegbrengen van de kliko ook maar even afgesteld. Dus liep Willem ook vroeg met de waterpomptang buiten. Vandaag wordt het GFT afval opgehaald. Een mooie gelegenheid om vooraf wat snoei- en knipwerk te doen. Dit keer heb ik een stukje groen even over de bol geaaid. Het 70 jaren
kapsel is veranderd in een vlot en net model. Ik doe het liever zelf, want dan weet ik dat het goed gedaan wordt. Daarmee bedoel ik vooral het opruimen van het snoeiafval. Eventueel ander afval ruim ik ook direct op. Daar ben ik ook voor aangenomen (door mezelf). Groenwerkers beperken zich tot alles wat groen is. Blikjes, plastic of papier laat men liggen. Voor hen is dat het groen onderhouden, voor mij half werk. Als men hier geschoffeld heeft om het ongewenst groen te verwijderen, laat men het afval dat ertussen ligt gewoon liggen. Dus doe ik het liever zelf.