woensdag 1 juni 2022

Bekenden

Een van de leuke kanten van een hond is ontmoetingen met andere hondenbezitters. Of mensen die het beest voor anderen uitlaten. Vanwege het min of meer vaste patroon van uitlaten, zie ik geregeld dezelfde mensen. Met de meesten van hen maak ik een praatje. Het is niet zo dat alleen ik daartoe het initiatief neem.
Vanmiddag zag ik weer zo'n bekende. Omdat we elkaar 's morgens ook al gezien hadden, zei ik voor de afwisseling : "We moeten elkaar niet zo blijven ontmoeten, want daar komen geheid roddels van." Ze schaterde het uit. Ach ja, het hoeft niet altijd over het weer en/of de honden te gaan. Ze had een leeg blikje in haar hand, dat ze van de grond opgeraapt had. En zo praten we dan over zwerfvuil en de gemakzuchtige mensen, waaronder vooral de jeugd.
Op de terugweg heb ik even bij iemand aangebeld. Ik had vanmorgen op dat adres een zakje met vijf bierblikjes en nog wat plastic afval in de (juiste) kliko gegooid. Dat ging ik even melden. Want voor je het weet, heb je tramalant. De bewoner vond het geen probleem. "Beter dan laten liggen", vond ie. Ik mocht het blijven doen als het zo uitkomt. Vanmorgen vond ik het zwerfvuil namelijk vlak na begin van de wandeling. Ik had geen zin om al die tijd met het afval te lopen. Dus heb ik het bij een woning in een kliko gedaan. In andere gevallen doe ik het in een container bij een bushalte en anders neem ik het mee naar huis.