woensdag 2 februari 2022

De zon!

Vanmorgen zag ik zowaar de zon weer! Ik werd er direct weer een stuk vrolijker van. Toen we afgelopen weekend naar de kop van Noord Holland waren geweest, merkte ik echt een soort van vrolijke opluchting. Eindelijk weer eens met z'n tweeën op pad! Zonder moeilijk gedoe vanwege corona.
We keken onderweg wel onze ogen uit vanwege de brandstofprijzen. Meer dan 2 euro voor een liter benzine! Alles wordt in een rap tempo alsmaar duurder. 
Misschien gaan we weer terug naar de jaren 50. Toen moest elke cent drie keer omgedraaid worden, voordat ie uitgegeven werd. Dan gaan we weer een paar keer in de week aardappelen met gebakken uien eten en een stukje uitgebakken spek. Wat voor mij overigens geen straf zal zijn (zei de alleseter). Misschien krijgen we dan ook weer te maken met energiemeters, waar je vooraf geld in moet doen om gas en elektra geleverd te krijgen. Net zoals bij mijn oma en opa thuis. En dat alles omdat het leven heel duur geworden heeft en we weinig geld te besteden hebben. Kortom, geen nood. We zijn nooit van die hoogvliegers geweest. Dus zal het neerkomen voor ons erg meevallen. Het zal dan aan ons zijn om dagelijks toch de zon te laten schijnen.