woensdag 2 februari 2022

"Gaat heen en

vermenigvuldigt u!" Zou die Leidse arts dat soms gedacht hebben toen hij ruim 20 keer zijn eigen zaad gebruikte als donor?  Of genoot de arts van de momenten, waarop hij zijn eigen sperma bij de vrouwen inbracht? Wie zal het zeggen?
Volgens bepaalde berichten wordt zo'n 80% van de jonge vrouwen in grote steden op straat lastiggevallen. Ik schud maar met mijn grijze hoofd. Vroeger, schrijft opa, was dat niet zo. Wat vroeger ook niet zo was, is het tijdstip waarop vrouwen zich op straat begeven. Ik bedoel wie gaat er nou als jonge vrouw om 2 uur 's nachts naar een of andere parkeerplaats om even wat marihuana te scoren? Of via duistere routes naar huis? Er zijn vrouwen die vinden dat dat moet kunnen, want mannen moeten zich gedragen. Maar ja, die mannen gedragen zich niet, dus...?
Afgezien van dat soort situaties zijn er toch ook heel veel gewone omstandigheden, waarin vrouwen lastig gevallen worden. Ik zal het maar niet over de immigranten hebben uit landen waar de vrouw ondergeschikt is aan de man. In het algemeen vind ik toch al dat erg veel mannen zich onfatsoenlijk gedragen ten opzichte van een vrouw. Ook dat is iets wat qua opvoeding aan de keukentafel begint.
Ach ja, opvoeding. Wie doet daar nou nog aan? Baby krijgen, baby in de opvang en in het weekend dumpen bij een of andere vereniging, totdat het uit huis gaat. Wat een opluchting!
Omdat in de vorige generaties het kind centraal stond, hebben die kinderen later als volwassenen het ikke-eerst gevoel  vastgehouden. Ze hadden het aan hun kids moeten overdragen, maar dat hebben ze helaas niet begrepen. De afgelopen twee jaar is er flink geklaagd over de eigen kinderen. Had ze dan niet genomen.