woensdag 2 februari 2022

I know him so well

Wat mij telkens weer opvalt in datingprogramma's is de zeer beperkte interesse die mensen in elkaar hebben. En al snel praten over seks. Op MTV is een programma over tienermoeders. In de geest van : eerst maar een kindje maken met die gozer en daarna vraag ik wel hoe ie heet, wat ie doet en welke toekomstplannen hij heeft. Om vervolgens constant boos te zijn en ruzie te maken, want het joch wil geen vader zijn. De omgekeerde wereld van onze generatie, waarin elkaar eerste leren kennen voorop stond. De hedendaagse eerste kennismaking betreft het sturen van naaktfoto's. Bij voorkeur van de geslachtsdelen of borsten. Elkaar eerst echt leren kennen alvorens de volgende stappen te maken, hoeft niet meer. Eerst het bed in en daarna zien we wel weer. Of niet of helemaal niet.
En dan de situaties waarin deelnemers aan zo'n datingprogramma doen alsof ze na de opnames getrouwd en wel uit het restaurant of hotel moeten stappen. Desnoods via opdringerig gedrag.
Oké, oké, ook in de jaren 80 was er af en toe mooie muziek te horen. Zoals dit nummer uit Chess. Ook leuk hoor dat jaren 80 kapsel :