donderdag 13 januari 2022

Wassen en opladen

Vanmiddag heb ik na de lunch de bus naar de wasstraat gereden. Ik heb mijn laarzen ook meegenomen. Niet alleen vanwege droge voeten en broekspijpen, maar ook omdat ze onder de modder zaten.
Op zo'n doordeweekse dag is het vrij rustig in de wasstraat, die zich in de buurt van de loods bevindt. Ik heb een keer meegemaakt dat een mevrouw mij vroeg wat voorzichtiger te spuiten met mijn lans. Ze was haar autootje aan het drogen! Ik zei haar toen, dat het een WASstraat is en geen Droogstraat. Door de wind waaien nevels water overal heen. Maar om nu daarover te gaan klagen.
Toen de bus op de brug stond zag ik dat de onderkant schoon was. Alleen bij de bumper aan de voorzijde waren de onderkanten van de openingen met wat alg begroeid. Die heb ik weg geborsteld. Na het wassen heb ik de
bus naar de loods gereden. Daar heb ik eerst de acculader aan de huishoudaccu aangesloten om hem te laden. Ondertussen droogde ik de bus. Een volle huishoudaccu is ook handig als de startaccu te zwak zou zijn om de bus te starten. Ik kan dankzij de omvormer de startaccu via de huishoudaccu laden. Niet helemaal, maar altijd voldoende om te kunnen starten. Er zijn ook slimme apparaatjes die de extra accu onder het rijden kunnen opladen. Maar zo'n ding heb ik dus niet. Hoe minder toeters en bellen, des te minder het aantal storingen. Maar het blijft wel een Italiaan.