maandag 10 januari 2022

Maandagochtendnieuws

-Binnen het Europees Parlement is men tot de conclusie gekomen, dat wolven veel schade en overlast veroorzaken. Men stelt voor de jacht op wolven toe te staan. Voor oma en Roodkapje goed nieuws. Voor hen die geloven in de sprookjes over wolven niet.
-Ondanks de kritiek en de aangifte van een aantal politieorganisaties, blijft de VN rapporteur bij zijn uitspraken over het politieoptreden tijdens demonstraties. Bravo! Ik bedoel weerloze demonstranten die op de grond liggen toch blijven slaan, schoppen(!) en laten bijten door honden is onmenselijk gedrag. Ouderen die weliswaar gehoor geven aan de bevelen maar vanwege hun leeftijd minder snel kunnen wegkomen, kregen ook klappen. 
-Sigrid Kaag is boos op een zekere Willem Engel. Hij heeft haar adres in een tweet genoemd. Wie zijn of haar adres geheim wilt houden, heeft blijkbaar nogal wat uitgevreten of te verbergen. Er was een tijd waarin politici daar geen moeite mee hadden. Toen was er nog sprake van respect voor de overheid. Maar die wordt alsmaar minder. Ik leerde dat je respect moest verdienen. Maar ja, ik ben van de vorige eeuw.
-De burgemeesters in het oosten des lands zien een vuurwerkverbod niet zitten. Of wel : zij zijn niet capabel zo'n wet te handhaven. Dat zijn de opvoeders die hun onmacht verklaren met : "dat wil hij/zij niet".
Overigens is de schade aangericht door vuurwerk afgelopen periode net zo groot als toen er geen verbod gold.
-Men veracht dat binnen 5 jaar Rusland tot de grootste leveranciers van gas zal behoren.
-Volgens de Britten heeft een oorlogsschip een aanvaring gehad met een Russische onderzeeboot. In werkelijkheid voer de Rus tegen een kabel waarmee achter het Brits oorlogsschip een sonarapparaat getrokken werd. Hoe opgeblazen nieuws?  Hopelijk is het geen reden tot oorlog.
-De grote kinderen zijn uitgekeken op het Lego. Ze gaan nu knikkeren.