woensdag 9 augustus 2017

Een miskoop voorkomen

Vanmiddag heb ik even op mijn fiets een rondje Dronten gedaan. Het is een dorp, dus was ik snel klaar. Hoera. Trouwens, gisteren trapte ik per ongeluk op een weegschaal en wat denk je? Drie kilo weg! Ik heb dat vaker met vakanties. Moet maar snel een eind aan komen.
Ik besloot even een rondje door de winkel van Action te lopen. Voor mij is dat soort winkels net als rommelmarkten : lekker goedkoop (en soms duurkoop).
Ik keek even in de schappen met fietsspullen vanwege mijn nieuwe aanwinst. Toen ik daar stond kwam een jongeman van mijn leeftijd naast mij staan en begon een buitenband te bekijken. Wat zeg ik? Bestuderen was het. Meneer bekeek met name een bepaald deel van de zeer goedkope Techno buitenband. Hij hield hem zelfs omhoog, tegen het licht. Toen vond ik het tijd om hem te waarschuwen. "U kunt die banden beter niet kopen, tenzij u het niet erg vindt om al slingerend en hobbelend over de weg te rijden", zei ik hem. Meneer had al zo'n vermoeden, gezien die bepaalde plek op de band. Ik vertelde hem over mijn ervaringen en die van veel anderen en de bevestigende reactie die ik gisteren nog kreeg (dank!). Dus het ligt niet aan deel van een partij. "Of is ie bedoeld voor een studentenfiets?", vroeg ik nog, "die merken daar met hun dronken hoofd of kater niets van."
Meneer lachte en bedankte mij vriendelijk voor de waarschuwing. Hij zei, dat hij dan liever naar de Hema of de Gamma zou gaan. Met die banden heeft hij goede ervaringen, ook al kosten ze het dubbele.