dinsdag 3 januari 2017

Geen consistent nieuws

Steeds meer krijg ik te horen en te zien over de Tweede wereldoorlog. Tot dan was het enkel het verhaal van de overwinnaars. Nu weet ik dat die overwinnaars net zo wreed waren als de verliezers, al houden velen nog steeds vol van niet. De geschiedenis zoals die geschreven wordt door de verliezers brengen hem meer in evenwicht.
Zaken die ik belangrijk vind onthoud ik vaak beter. Al is dat de laatste tijden lastiger geworden. Geeft niet, want voor de mensen die weigeren alles klakkeloos over te nemen uit de media is er nog altijd het internet. Omdat ik een interview zag waarin iemand van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA stug volhield dat Rusland de computers van de Democraten had gehackt en een ander interview waarin een CIA hoofd boos reageerde omdat Trump de CIA niet geloofde, ben ik op onderzoek uitgegaan. Dat onderzoekje leverde als resultaten, dat de CIA eerst zaken glashard ontkent. Als er dan
Hr.Ms. O19 op het Ladd rif
harde bewijzen komen, geeft ze die toe, maar zwijgt over de andere daden of ontkent die. Weer later blijkt het allemaal vele malen erger te zijn dan de CIA ooit beweerde. Kortom, de CIA is wat informatieverstrekking betreft erg onbetrouwbaar, in veel gevallen zelfs leugenachtig en wordt desondanks door overheden als excuus gebruikt voor allerlei acties. Wat mij betreft heeft Donald Trump gelijk door de werkwijze van de CIA organisatie in ernstige twijfel te trekken.
De reactie van Poetin op de uitzetting van Russen door Obama vind ik heel verstandig. Poetin verlaagt zich niet tot het niveau van de Amerikaanse president, die tegen beter weten in ook klakkeloos aanneemt wat de CIA beweert.
In het algemeen wordt er veel met het nieuws gemanipuleerd. Ook in ons landje. Zoals rond de hulpverleners in Den Haag. Ik ben er voor om zoveel mogelijk opvallende situaties toch maar even digitaal vast te leggen, zodat de waarheid binnen handbereik ligt. Natuurlijk ziet men niet aan beelden wat zich eerder heeft afgespeeld. Maar dat rechtvaardigt niet iemand die rustig wegloopt in de rug of het achterhoofd te schieten. Dat is louter moorddadig gedrag. Liegen en bedriegen is op alle fronten gemeengoed geworden. Gelukkig zijn er vaak smartphones in de buurt en is er het internet. Wat het laatste betreft probeer ik wel onderscheid te maken tussen meningen en feiten.