vrijdag 19 augustus 2016

Opvallend nieuws

In het nieuws las ik dat asielzoekers die zich misdragen in de opvang op straat gezet zullen worden. Met andere woorden : dan mogen de burgers van dit land door hen lastig gevallen worden. Wat een idioterie! Zet ze gewoon weer het land uit. Klaar. Maar nee hoor, men blijft zich slap en laf gedragen. En wij? Wij vinden blijkbaar alles goed wat deze overheid ons flikt.
Ik geef toe dat Europese overheden geleidelijk wakker worden. Er komen steeds meer maatregelen tegen met name islamieten die de nationale cultuur en veiligheid ondermijnen. De wetgeving heeft nooit rekening gehouden met de mogelijkheid, dat hier mensen zouden komen wonen en leven (soms ook werken), die gewoontes en gebruiken naar hun hand willen zetten. Ze krijgen steun van nationale slappelingen waaronder veel bekende Nederlanders. Het vreemde is dat de overheid geneigd is te luisteren naar een handje vol mensen en niet naar de overgrote meerderheid. Waarschijnlijk vanwege het nationale misplaatst schuldgevoel.
Men doet hier geregeld moeilijk over haatpredikers, maar wie zijn al die mensen die graag naar zo'n religieuze oproerkraaier willen komen luisteren? Die potentiƫle terroristen zou men subiet hun Nederlandse nationaliteit moeten afnemen en wegsturen.
In een ander bericht las ik dat een oplichter vele duizenden euro's verdiend had. Het woord verdienen heeft bij mij een positieve lading. Verdienen doe je via eerlijk werk. Criminelen verdienen geen geld, maar straf. Inkomsten uit criminele activiteiten valt voor mij nog steeds onder ordinaire diefstal. We glijden alsmaar af. Ook in taalgebruik.