vrijdag 26 augustus 2016

Dag democratie, dag cultuur

Na de gebeurtenissen in Turkije is duidelijk zichtbaar dat onze democratie van een heel andere orde is dan die van meneer Erdogan en zijn volgers. Hier in Nederland worden andersdenkende Turken bedreigd door de Erdogan aanhang. De reactie hierop van overheidswege is nogal lauw. Of, zo je wilt, typisch Nederlands. Vanuit Turkije probeert men invloed uit te oefenen op zowel onze regering als de in ons land wonende Turken. Kortom, weer een voorbeeld waarom Turkije geen deel mag uitmaken van de EU.
Ik ben voorstander van het één paspoortsysteem. Dat schept meer duidelijkheid en voorkomt dat er van twee walletjes wordt gegeten en men blijft hangen tussen twee nationaliteiten. Ik heb de indruk dat veel mensen met een dubbele nationaliteit enkel de krenten uit de nationale pap en die van hun 'vaderland' willen pikken. Ik ben ook voorstander van een maatregel om mensen met een dubbel of enkel buitenlands paspoort in geval van (herhaald) criminele activiteiten het land uit te zetten. Er is in toenemende mate sprake van misbruik en afbreuk willen plegen aan zowel cultuur / gewoontes als democratie vanuit die hoek. Als mijn huis je niet bevalt kan je beter wegblijven.
Ons land ervaart sinds de komst van mensen uit andere culturen, die enkel uit zijn op de Hollandse krenten, dat de democratie en de cultuur steeds meer onder druk komen te staan. De reactie daarop van de nationale overheden is vergelijkbaar met die van slappe zakken.