vrijdag 3 januari 2014

In beeld

In het nieuws las ik een oproep van de politie aan twee jongemannen. Hen werd gevraagd zich te melden. De twee hadden voor de lol een man in elkaar geslagen, toen hij bij een bushalte stond te wachten. Gelukkig kwam net de bus aan en het slachtoffer stapte vlug in. De twee lafaards deden dat ook. Blijkbaar gaan ze niet zo vaak met het OV, want ze vergaten dat er in zo'n bus een beveiligingscamera gemonteerd is. In de bus gingen de twee doodleuk verder met het bedreigen van hun slachtoffer.
Als de twee zich tijdig melden zullen hun koppen niet openbaar getoond gaan worden. Ik vroeg me overigens af, waarom het slachtoffer de chauffeur niet geïnformeerd had over die twee.
Er zijn criminelen, die weten dat er camera's zijn en die dan toch menen hun slag te moeten slaan. Sommigen zetten een capuchon of een zonnebril op. Maar anderen doen dat zonder maatregelen. Ze vergeten alleen naar de camera te lachen, maar voor de rest staan ze er met hun koppen gewoon op.
Sommige camera's zijn piepklein. Die kan je overal onzichtbaar opstellen. Zo'n mobiel cameraatje kan je ook  voor andere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld als ik de motor ergens parkeer en hem toch in de smiezen wil houden. Of om bij afwezigheid te zien of er post in de brievenbus wordt gedeponeerd. Als de brievenbus vol is vraag ik de buurvrouw of ze hem wil legen. Handig hè?