zaterdag 4 januari 2014

Even Dora gedag zeggen


Een deel van de 'toko'
Vanmiddag zijn we naar Amstelveen gereden. Dora logeert daar en zal morgen weer met het vliegtuig teruggaan naar Indonesië. Maar voordat we bij de familie op bezoek gingen, namen we eerst nog even een kijkje bij de Sportlaan hoek Fluweelboomlaan. Daar op die hoek stond een hoog kantoorgebouw, waar ik in de jaren 70 gewerkt heb bij het bedrijf Beecham.
De computerafdeling die ik runde stond op de begane grond. De verdieping was wel wat hoger gelegen dat de straat. Ik trof een mooi appartementencomplex aan. Helaas was er niemand in de buurt die mij kon vertellen of dat oude, grijze betonnen gebouw gerenoveerd is en omgebouwd is tot een fraai appartementengebouw, of dat de boel plat gegaan is om er iets nieuws op te zetten.
Hoe dan ook, het was wel erg leuk om weer even daar rond te lopen.
Voormalig kantoorgebouw?
Dora, still going strong
Daarna reden we verder naar Dora. Vlak voor haar logeeradres zagen we Ruud met wat kinderen voorbijrijden. Maar Dora en Alie waren gewoon thuis. We hebben heerlijk zitten kletsen, zodat de tijd voorbij vloog. Natuurlijk werd over lekker eten gesproken en dat leverde een voor ons nieuw adresje op, vlakbij de Makro in Duivendrecht :Orient .
Na het afscheid reden we richting Duivendrecht, waar we een half uurtje later bij een Aziatische groothandel voor de stoep stonden . We hebben dan weliswaar over een toko gesproken, maar dit had meer weg van een Aziatisch magazijn met eethoek! Wat een enorm grote zaak zeg.
De producten waren per schap / gang gescheiden naar land van herkomst. Dus waren er Japanse, Indonesische enz, maar ook Afrikaanse en Surinaamse producten.
Dat weten we nu dus ook weer.