zondag 11 februari 2024

Kom op dames!

Gistermiddag keek ik naar een aflevering van The Island - Women. De serie gaat over een groepje vrouwen, dat op een onbewoond eiland achtergelaten is. Ze moeten daar zien te overleven. Al kijkend en luisterend moest ik onwillekeurig denken aan de uitspraken van feministen / mannenhaters. Vrouwen die stellig beweren, dat de wereld beter af is zonder mannen. 😂😂😂 Sorry hoor, ik zeg het niet gauw, maar wat een domme uitspraak. Ze hadden niet eens door, dat hun soort dan zou uitsterven!
Ik keek in deze aflevering van The Island naar het gestuntel, de vooral emotionele en de weinig actieve en creatieve houding van de vrouwen. Wat een geklaag en een zelfmedelijden zeg. Ze waren niet bepaald in de modus om te overleven. Om te voorkomen dat ze ondervoed en uitgedroogd zouden raken, kregen ze wat hulp van de leider, Bear Grylls; een nieuwe boog om vuur te maken.
Er liepen varkentjes op dat eiland rond. Twee ervan werden als huisdieren geadopteerd. Interessant was te horen, dat er vrouwen waren die liever van de honger wilden sterven, dan een varkentje te slachten en op te eten. Tja, mannen zijn dus de jagers. Die zullen niet snel sterven van de honger. Gelukkig was er een vrouw, die al vooraf gezegd had, desnoods zelf een dier te zullen doden om te overleven. Zij hield zich aan haar woord. Tot zeer groot verdriet van een aanwezige vega. Die raakte helemaal van slag. In zo'n situatie moet je dieren als vee zien en niet als huisdieren.
Op het strand vond een van de vrouwen een volle fles frisdrank. Het viel mij op, dat ze eerst zelf bijna de helft ervan opdronk. De rest deelde ze met haar metgezel. Ik dacht : "Kom op dames! Dat doe je toch niet?" Zouden de andere vrouwen dat ooit te weten komen? Iedereen een slokje zou teamgeest uitstralen. Maar goed, zouden ze voor hun deelname dit ook gezongen hebben?