dinsdag 4 oktober 2022

Servicebeurtje Matrix

Eerlijk gezegd kijk ik nu wat anders aan tegen het afscheid van onze Ducato bus. Een beetje opgelucht. Dat komt vanwege de zeer hoge brandstofprijzen. Ik zie dat de gewone diesel net zo duur is als de benzine. Voor een eventueel tripje betalen we ons nu blauw, mogen niet overal komen en is het verblijf ook flink duurder geworden.
Vrij snel na de aanschaf van de Matrix, heb ik uit het onderhoudsdeel van het budget vier bougies en een luchtfilter gekocht. Ik had na een oppervlakkige controle wat achterstallig onderhoud geconstateerd. Later zag ik, toen ik het geluid van de ventilator onderzocht,  dat ook het interieurfilter aan vervanging toe is. Dat moet ik nog een keer vervangen. Ik heb het interieurfilter toen maar goed schoongemaakt.
Ik wil de auto nog steeds een keer op de brug zetten. Om de onderkant eens goed te controleren. Als het kan wil ik dat voor de komende wintermaanden doen. Een vluchtige inspectie leidde tot wat schuur- en staalborstelwerk om oppervlakkige roest te verwijderen en met antiroestmiddel en een coating de plekken te behandelen. Het was slechts één kleine chassisbalk tussen de beide achterwielen in. Ik was er op tijd bij. Uit voorzorg heb ik toen ook andere plekken zo behandeld. De Koreaanse roestduivel is wat dat betreft aanzienlijk luier dan de Italiaanse. Gelukkig maar.
Voor het overige valt er weinig te doen aan de Matrix. Ik probeer het zo te houden door hem geregeld te controleren. Men belooft voor morgen een mooie herfstdag. Dan zet ik de Koreaan maar eens in het zonnetje.