vrijdag 14 oktober 2022

Geheimzinnig

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, kan ik niet meer bepaalde afleveringen zien van een programma over grensbewaking. Dat programma toont gewoonlijk beelden van controles aan grenzen van o.a Spanje, Amerika, Australië, een paar Zuid Amerikaanse landen en Canada. Er waren ook beelden van grenscontroles aan de Pools - Oekraïense grens. Maar die locaties worden sinds het begin van de oorlog niet meer getoond. Ze zijn politiek niet correct. Men wil het blazoen van Oekraïne schoon presenteren en zo houden. Helaas weten veel mensen inmiddels al veel langer hoe corrupt Oekraïne is en wat er zich daar allemaal afspeelt. Illegale wapen-, drugs- en mensenhandel, illegale prostitutie (inclusief pedofilie), witwassen, fraude en smokkel. En dan heb ik het nog niet over het aantal misdaden / moorden in dat land.
Er wordt veel gerept over verliezen aan Russische militaire zijde. Aan Oekraïense kant schijnen alleen burgers te sneuvelen. Tenminste, dat willen de NOS en haar vriendjes mij doen geloven. Het Oekraïens leger heeft ook zware verliezen geleden. De (Russische) schattingen houden het op ruim 70.000 man. Amerika probeert Rusland te dwingen tot een atoomoorlog. Ze doet dat door 'per ongeluk' geheime informatie te lekken, die over Amerikaanse voorbereidingen gaan voor een aanval op Rusland en het beginnen van een atoomoorlog. Ik noem het maar weer uitlokking. Net zoals deze oorlog uitgelokt is door Amerika. Overigens toont deze oorlog aan, dat het met de slagkracht van Rusland helemaal niet zo goed gesteld is als altijd beweerd is. Logisch, want de Russen hebben relatief erg weinig geïnvesteerd in hun leger vergeleken met landen als het oorlogszuchtige Amerika (met afstand bovenaan de lijst), China en India. Amerika investeert zo'n 12x meer in wapentuig dan Rusland (zie statistiek).
Ik moet vaak glimlachen om Zelensky. Hij laat zich graag filmen tegen een speciaal decor. Een decor dat hij zelf kan kiezen. Zo lijkt het alsof Zelensky in oorlogsgebied staat, vlak bij zijn troepen. Of dat hij van dichtbij een bombardement meemaakt en meer van die gekunstelde filmsituaties. De techniek staat voor niets. Sommige beelden laten duidelijk zien, dat Zelensky erin geprojecteerd is. Net een ouderwetse amatueristische film.