donderdag 3 maart 2022

Poetsbeurt

Nu het een paar dagen zonnig weer wordt, hebben we de kussens van de banken onder de overkapping maar weer van de vliering gehaald. Afgelopen dagen hebben we gewoon op het hout gezeten. Maar een paar zachte kussens onder de kont voelt toch wat prettiger. Het staat trouwens wat meer aangekleed en huiselijker. De thermometer wijst 20 Celsius aan.
alleen de motorkap
's Middags heb ik de bus in de zon gezet. Onderweg zag ik dat de brandstofprijzen blijven stijgen. Een liter gewone diesel kost nu €1,87! Dat wordt dus veel fietsen tijdens de dagjes uit en de vakanties. Geen probleem dus. Ik ben bij de loods de bus gaan poetsen. Lekker in de zon. Geen hete zon, dus dat mocht wel. Eerst heb ik alle portieren opengezet. Om de bus tijdens het werk even flink te laten doorwaaien.
Tijdens het poetsen viel mij op, dat
nu nog de bovenkant
op bepaalde plekken de rode lak weggeschuurd was. Niet weggeslagen, want de plekken waren totaal glad. Ze bevinden zich op randen, waar de wind (en ook dus vuil) langs schuurt. Ik ga die plekken niet opnieuw lakken of zo. Ik laat ze mooi zitten. Toen ik zo druk bezig was, kreeg ik plots een rilling. Wat bleek? Ik stond al weer in de schaduw! Het was zo'n 2 uur later. Ik was nog niet klaar. Maar het verschil tussen gepoetst en niet gepoetst geeft me wel weer het nodige enthousiasme. Morgen de rest. Dan moet ik op een trap gaan staan.