woensdag 3 oktober 2018

Afrikaanse pepers

Op dit moment zit ik achter mijn laptop te genieten van een broodje pittige gehakt, terwijl ik deze onzin tik. Ik zit dus volop te genieten.
De zelf gekweekte pepertjes van Sonja zijn al aardig aan het kleuren. Van groen naar rood. Vandaag heb ik een rode geproefd. Ja,ja, ik ben wat betreft voor velen een held. Die rode zijn niet echt pittig van smaakt. Goed dat ik dat weet, want ze kunnen dan andere gerechten wat opfleuren en smaak geven. Zoals in de nasi en bami goreng, de kerrie-kip, de sajoer enzovoort. Soms branden pepers al op je tong. Bij andere voel je het pas later. Mijn buikje kan niet tegen alle soorten pepers. Van sommige gaat het heftig tekeer en moet ik snel het kleinste kamertje opzoeken. Aan andere houd ik een branderig gevoel in de maag over. Van de gedroogde pepertjes die ik het meest gebruik, heb ik geen last. Daarvan telt enkel de smaak en..... het genot. Ze komen uit Afrika en zijn van het merk Birds Eye. De pittigheid verschilt erg. Soms moet ik er drie gebruiken en een andere keer slechts één. De kleine zijn meestal veel pittiger dan de groter. Zo'n kleine kan ook veel gemakkelijker in iemands kont...