dinsdag 16 september 2014

Gastvrouw noch gastheer


Sinds de dag van aankomst hebben wij getracht in contact te komen met de eigenaren van de camping. Maar tevergeefs. Ze werken beiden halve dagen, welke dagdelen dat betreft weten we niet. Maar zowel 's morgens als 's middags en ook in de namiddag en op de zaterdag was er niemand.
Eerder verliep de aankondiging van ons bezoek al erg moeizaam. Mail werd niet beantwoord, dus dan maar bellen. Maar dat leverde ook niets op. Oké, wel een mededeling dat ze halve dagen werken. Later maar weer geprobeerd en na de derde keer wordt opgenomen. Wat een gedoe. Toen werd de e-mail ook beantwoord.
We waren niet de enige gasten die dat opviel. Er waren er zelfs die vertrokken zonder betaald te hebben. "Dat doen we thuis maar via internet", was hun teleurgestelde reactie. Ook zij waren naarstig op zoek geweest naar de eigenaren. Er liepen wel een oma en opa rond, maar die waren ook vaak uit beeld.
Vanmorgen waren we ons kampement aan het afbreken. Ik bedoel de caravan aan het inruimen. Ik had net de pen waarmee Fenna aan de lijn ligt uit de grond gedraaid, toen ze er vandoor ging. Ze had een zwarte kat gezien! Nou, dan weet je het wel. Het lukt ons met moeite haar weer in de nekvel te grijpen. Normaal luistert ze vrij goed, maar dit keer dus niet.
Staan we net te zoeken naar de riem, komt een vrouw aangelopen. Zegt dat mens met een chagrijnig hoofd : "Die hond moet aan de lijn! Dat zijn de regels hier!"
Vervolgens beent ze weer weg. Die kat had vast en zeker bij haar staan mauwen. Wat bleek later? Dat kattige mens was de gastvrouw! Ze had zich toch even kunnen voorstellen? En dan dat nare gemiauw van haar. Ze zag toch dat we aan het opruimen waren? Wat diplomatieker ware leuker geweest. Een mevrouw zei verontwaardigd, dat ze de SVR op de hoogte zal brengen van het ongastvrije stel. Het is best een leuke, schone minicamping daar in Hoogmade. Maar als je als bezoeker niet het gevoel krijgt welkom te zijn, blijft het bij dit bezoek.
Halve dagen werken, prima. Maar loop na thuiskomst even over de camping om nieuwe bezoekers welkom te heten en anderen te vragen of alles naar wens is. Zo hoort dat. En laat het miauwen en blaffen maar aan de beesten over.