maandag 11 augustus 2014

Fenna meets Billie

Fenna : 'Hier met mijn bal!'
Vanmiddag heb ik Fenna en Billie samen uitgelaten. Billie is de hond van een buurtbewoonster. Ze is er de hele dag niet en heeft gevraagd of we haar hondje wilden uitlaten.
Billie lijkt qua bouw op een soort dwerg-hazewindhond. Hij is niet zoveel gewend, dus is ie bij ons aan het juiste adres. Sonja heeft al een paar keer met hem gefietst. Dat ging prima. Hij luistert ook behoorlijk. Je kan wel merken, dat ie niet veel gewend is. Billie is nog erg jong, maar heeft niet zoveel van de wereld meegekregen. Hij schrikt van alles en nog wat en is wat bang voor andere honden. Maar hij verzet zich niet als een confrontatie plaatsvindt. Eigenlijk is Billie een gemakkelijk reutje, dat de wereld alsnog moet verkennen.
Om die reden heb ik hem aan de rolriem gedaan. Uitlaten is ondanks zijn angsten, een feest voor Billie. We kwamen een grote hond tegen. Ik zag dat Billie eigenlijk wilde vluchten, maar hij was aangelijnd. De kennismaking verliep daarna zonder problemen. Nog mooier : Billie snuffelde nieuwsgierig aan de grote hond.
Na de wandeling mocht Billie even bij Fenna op de achterplaats spelen. Ze gingen beiden eerst behoorlijk tekeer. Ze renden als idioten (goed bedoeld) achter elkaar aan. Toen de rust was weergekeerd en beide honden hijgend op de grond lagen uit te puffen, heb ik Billie weer teruggebracht. Is ie toch mooi weer een ervaring rijker.