vrijdag 4 maart 2022

Vreemd hoor

Van elk uurtje dat iemand in de zorg aan een patiënt mag besteden, is drie kwartier bedoeld voor het invullen van formulieren. Een soortgelijk iets vindt al decennia plaats in o.a. de veehouderij. Beroepen veranderen richting Administrateur. Dat komt vanwege de bemoeienissen van de overheden. De effectieve tijd bedoeld voor het oorspronkelijke beroep, wordt alsmaar minder. Je begint als boer, maar eindigt als boekhouder zonder vee. Zo ook zorgpersoneel, zonder cliënten / patiënten.
De levering van Russisch aardgas aan Duitsland gaat gewoon door (Nord Stream 1). Als die pijp dichtgaat, stort de Duitse en de West Europese economie in elkaar. Jaarlijks stroomt zo'n 60 miljard kuub gas naar het westen. Er is al een tekort aan gas in Duitsland. Vanwege de leveranties aan Polen.
Wij gaan geen aardgas meer winnen omwille van het klimaat en de Groningers. Maar aardgas uit dezelfde putten halen ten behoeve van Duitsland doen die redenen blijkbaar als sneeuw voor de zon verdwijnen. Vreemd dat de meeste van mijn landgenoten dat oké vinden. Gaat de overheid naar Duitsland doorverwijzen als er nog meer problemen met aardbevingen komen en/of het klimaat niet verbetert?
Wapentuig en militair personeel tevoorschijn toveren voor een oorlog, gaat razend snel. Personeel en middelen voor de Zorg regelen, duurt jaren.
De tienduizenden landgenoten die wachten op een woning, moeten nu eerst grote groepen vluchtelingen voor laten gaan. De wachttijden gaan oplopen. Misschien wacht ons nog ontruimingsbevelen; wij in een tent, vluchtelingen in een woning. Want de trend tot maatschappelijk doorslaan wordt alsmaar groter.
Om die reden maakt de reclamewereld zich ernstige zorgen. Men zit met de handen in het haar. Want hun spotjes zijn geen afspiegeling van de maatschappij. Hoe kunnen de kijkers / lezers zien dat de figurant een transgender is? Of genderneutraal? Of een mix van homo / lesbisch en genderverandering? Ik zeg : trek ze een kledingstuk aan waarop de tekst aangeeft met wie we te maken hebben. Dan weten we dat het zwarte kindje van die blanke ouders geadopteerd is en geen gevolg is van een eerdere relatie of vreemdgaan. Misschien zien we nog een Indo met op zijn T-shirt de tekst : ik ben een blanke (omdat ie zich zo voelt). Ik ben benieuwd hoeveel figuranten er dan nog met een tekst 'Normaal' verschijnen.
Ondanks dat er weinig gevlogen en gereden is, stijgen de prijzen van de brandstof. Ik dacht dat er een overschot aan brandstof zou zijn en dat de prijzen daarom zouden dalen. Over het marktmechanisme leerde ik ruim 50 jaar geleden. Dus die visie klopt niet meer. Er zitten mensen achter een paneel met druk- en schuifknopjes.