zaterdag 5 maart 2022

Een bokkie en een flappie

Onder de werkezel van Sonja, Stella,  heb ik gisteren een nieuwe middenbok gemonteerd. De oude begon gammel te worden en had moeite met in- en uitklappen. Ik heb dat oude ding diverse keren met succes schoongemaakt en geolied. Helaas was het succes telkens van korte duur. Na montage van de bok viel het pas echt goed op, hoe zwaar de oude ging. Daarnaast heb ik wat klein onderhoud gepleegd.
Vanwege binnenkomend hemelwater, heb ik op de jerrycan annex gereedschapskist een rubberen flap geplaatst. Het gereedschap zit trouwens
keurig waterdicht verpakt in de kist. In de bodem zitten afvoergaten, dus echt een probleem is de kierende sluiting niet.
Ik kwam op het idee, omdat ik een strook rubber zag liggen. Ik heb er een stuk van afgeknipt en dat met popnagels en een metalen strip op de jerrycan bevestigd. Omdat er een reliëf op het plaatwerk zit, moest ik iets hebben dat zich gemakkelijk vormt. Dus werd het een
rubberen strook met metalen gaatjesband bevestigd. De bevestigingsgaten van de reflector kwamen precies overeen met die in de metalen band. Dus ik kon hem gewoon weer op dezelfde plek terugplaatsen, zonder te hoeven boren. Ik heb wel een stukje uit de rubberen strook moeten snijden.