vrijdag 11 februari 2022

Selectief in nieuws

Viroloog Luc Montagnier is overleden. Nu dus weer wel in het nieuws. Montagnier werd uit het nieuws verbannen, vanwege zijn uitspraken over het coronavirus. Hij stelde toen dat het virus afkomstig was uit het lab in Wuhan. Hij stelde ook dat het virus als zodanig zich nooit zonder menselijke tussenkomst tot Covid-19 had kunnen ontwikkelen. Daar zaten Chinese en vooral Amerikaanse belanghebbenden niet op te wachten. Dus weg met Montagnier. Een nieuwszender in India had aan het begin van de uitbraak van het coronavirus een interview met ziekenhuispersoneel in Wuhan. De vrouwelijke arts vertelde toen, dat de patiënten die met het virus besmet waren geraakt werkzaam waren in het laboratorium in dezelfde stad. Het Chinese tweetal was daarna plots verdwenen.
Later waarschuwede Montagnier nog tegen de vaccins. Hij vond ze te gevaarlijk en waarschuwde voor doden vanwege de vaccins.
Er zullen dus heel veel mensen zijn, die blij zijn met het overlijden van Luc Montagnier. Want, wat weet zo'n wetenschapper nou van politiek en financiële beleggingen?
Nee, dan moet je Ernst Kuipers hebben. Die kan als een kameleon veranderen. Van wetenschapper naar politicus. Al heeft meneer Kuipers duidelijk moeite met zijn nieuwe rol. In debatten weet hij plots weinig af van zijn voormalig beroep. Hij is zo gewend aan de wetenschap / realiteit, dat hij af en toe politiek in de fout gaat. Gelukkig kan ie altijd bij vriendje Beau terecht. Daar krijgt hij geen kritische vragen voor z'n kiezen.