dinsdag 1 februari 2022

In de ontkenningsfase

Eind vorig jaar voorspelde het roemruchte OMT, dat voor 1 februari (vandaag dus) zo'n 8.000 mensen op ic's en 18.000 in het ziekenhuis zouden liggen. Daarop is beleid gemaakt. Wat blijkt nu? Er zijn plm 150 mensen op de ic's en nog geen 700 in het ziekenhuis. 
Het is interessant en soms verbazing- en zorgwekkend te zien, dat veel mensen nog in een ontkenningsfase verkeren. Naar aanleiding van de vleermuizenverhalen in relatie tot corona, hebben veel mensen fel gereageerd. Zij wonen al decennia lang dichtbij bij vleermuizenkolonies en hebben nooit iets gemerkt van besmettelijke ziektes. Sommigen hebben zelfs kolonies in schuren van hun huizen. Dat soort berichten komt niet in ons nieuws naar voren. Dat zal mevrouw Koopmans i.c. het RIVM en het kabinetsbeleid niet leuk vinden. Vleermuizen en mensen, dat gaat dus prima samen. Totdat wetenschappers in een laboratorium in Wuhan ermee aan de slag gaan.
Terwijl elders op de wereld volop bericht wordt over de duizenden truckers in Canada, ontkennen hier in Europa nog veel mensen het nieuws over de Freedom Convoy. Is dat bewust, uit angst of onwetendheid? Ik weet het niet. Het is natuurlijk wel zo : wat niet weet, wat niet deert.