donderdag 10 februari 2022

Even vier gaten boren

Een aantal jonge vrouwen heeft eind vorig jaar een jongeman (17) ontvoerd en gedreigd zijn zaadleiders door te knippen.
Nou, dit gaat toch wel een stuk verder dan een dickpick of een klap op de kont. De jongedames (rond de 18 jaar) waren uit op de bankrekening van de jongeman. Ze wilden zijn pincode weten en uitten bedreigingen, terwijl ze met hem in een auto rondreden. Zouden de dames soms ontevreden zorgmedewerkers zijn? Ik bedoel, wie weet anders waar zaadleiders zitten en hoe je die moet doorknippen?

Omdat het volgens het weerbericht 's middags droog zou blijven, ben ik met de bus naar de loods gereden. Ik wilde daar 4 gaten boren voor de bevestiging van het zonnepaneel. Niet even, want als ik dat zou zeggen, dan duurt het juist vele uren. En het duurde dus uren. Gemiddeld ongeveer uur per gat. Om de steunen van het zonnepaneel te kunnen monteren, moest ik de locaties van de gaten vooraf goed vaststellen. Ik moest onder de trespa plaat die op het dak ligt ruimte hebben. Dat was dus zoeken naar de hoge en de lage delen op het reliëf van het metalen dak. Toen ik het paneel goed had liggen, zag ik dat ik twee steunen zo'n 13 cm naar achteren moest verplaatsen. Ik moest de twee steunen weer demonteren. Daarna heb ik in de alu lijst van het paneel nieuwe gaten geboord. Heel voorzichtig, want het paneel zelf moest heel blijven. Daarna weer de steunen erop geschroefd en de gaten afgetekend.
Ik moest gaten van 9 mm doorsnee boren. Met een klein boortje heb ik precies in het midden van het afgetekende cirkeltje eerst een gaatje geboord. Daarna heb ik de 9 mm boor erop gezet.
Als laatste heb ik met de blindklinktang de M6 popnagelmoeren in de gaten gepopt. Als laatste weer het paneel erop gezet en alle steunen even provisorisch vastgezet. Louter bedoeld om te zien of alles correct was. En dat was het! Tijd om weer naar huis te gaan.