woensdag 5 januari 2022

Indische macaroni -2-

alleen de paneermeel nog
Volgens mij is de benaming net zoiets als de Indische spaghetti of Italiaanse bami die ik een paar keer maakte. In plaats van de mie gooide ik spaghetti in de pan kokend water. Dat deed mijn moeder in de jaren 50 ook, toen er nauwelijks mie te koop was.
Ik ben toch maar gegaan voor dit recept. Waarom? Omdat het van een Indo mamma afkomstig is en niet van een Hollandse, er staat een fraaie toelichting bij en op de foto's zie ik een mij zeer bekend gerecht afgebeeld.
Voor het gemak heb ik het recept even op papier afgedrukt. Sonja heeft de inkopen gedaan, die beperkt bleven tot de ham en de kaas. De rest hebben we in huis.

Het bereiden (dus niet met een ij, maar wel met 5 ei-eren) was zo gebeurd. Het koken van de macaroni duurde het langst. Ik heb me volledig aan de bereidingswijze gehouden. Helaas paste de schaal niet in de combimagnetron. Dus heb ik hem in het schuurtje in de grilloven geplaatst. Het eindresultaat smaakte goed. Toch mis ik de typische smaak van de nootmuskaat. Wij hebben hier zo'n strooibusje waarvan ik al langere tijd vind dat het nep-nootmuskaat bevat. Wat smaak betreft. We moeten maar eens terug naar die ouderwetse noten en een rasp. Zoals mijn moeder die ook had.
Achteraf gezien zou ik wat minder vocht gebruikt hebben : minder melk en minder eieren.