Ander blogs en websites

maandag 23 september 2024

Gastvrouw en -heer

We hebben gisteren een BBQ gehouden voor een aantal mensen. Zoiets vereist de nodige voorbereidingen. Afgelopen zaterdag hebben wij op de markt al wat inkopen gedaan. Zondagochtend werden het vlees en de spiesjes klaargemaakt door de keukenprinses. Zelf was ik buiten bezig om de BBQ klaar te zetten. Da's niet alleen het BBQ apparaat, maar dus ook het gereedschap, de tafel, het houtskool enz. 
Hoewel ik een speciale BBQ tafel heb gemaakt, hebben wij die niet gebruikt. Vanwege de warmte en dan vooral de zon, hadden we die ruimte bij de schutting nodig om in de schaduw te kunnen zitten. Komt bij da tik voor deze gelegenheid de grote, lange BBQ op poten ging gebruiken en niet dat kleine handige ding. De handige föhn van de vrouw des huizes heeft ook weer z'n nut bewezen. Ik gebruik hem namelijk ook om het vuurtje even flink aan te wakkeren.
Het werd een gezellig etentje, dat om 15.000 uur begon met een drankje. Vanwege de catering hadden wij het als gastheer en -vrouw zo druk, dat we niet echt veel van de BBQ hebben kunnen genieten. Maar dat hebben we er graag voor over gehad. Al met al was krap voor 19.00 uur de vaat ook gedaan. Daarna hebben we zelf nog wat van de BBQ genoten.