Ander blogs en websites

maandag 23 september 2024

Vloerisolatie

Vandaag komt een bedrijf de vloer van ons huisje isoleren met schuim. De vrachtwagen staat al voor de deur. Ik hoorde dat men op het eerste adres niet opendeed en op het tweede de bewoonster nog in bed lag. 😂 Ach ja, het is maandag en niet iedereen zal zich de afspraak herinneren of hem genoteerd hebben.
Vloerisolatie dus. We mogen niet binnen blijven, zo werd gezegd. Het spul is niet gevaarlijk, maar wie last heeft van zijn longen of allergisch is voor het schuim kan beter de hele dag wegblijven. Aldus de beschrijving. De constant draaiende dieselmotor van de vrachtwagen lijkt mij slechter voor het milieu en de mens. Maar ja, wie ben ik? Ik weet dat men beroepsmatig tegenwoordig een certificaat moet hebben om met pur schuim te mogen werken. Als prutsende hobbyist is dat niet nodig. Dat 'ambtelijk schuim' weet blijkbaar je vanwege dat gepruts altijd zelf de schuld krijgt als het fout gaat. 😁
Door de isolatie wordt de woning 'kwalitatief beter' en kan men de huur en de OZB weer verhogen. Dus die energiebesparing moeten we gewoon vergeten.