Ander blogs en websites

donderdag 9 maart 2023

Follow the money

Russische kernonderzeeboten voeren manoeuvres uit voor de Amerikaanse kust. Het is een reactie op de  aanwezigheid van Amerikaanse schepen in de Zwarte Zee en de uitlatingen van Joe Biden. Er doen geruchten de ronde als zou het Amerikaans leger de onderzeeboten niet kunnen traceren. Nadat ze uitdagend en zichtbaar tot aan de Amerikaanse territoriale wateren gevaren zijn, verdwijnen ze onder water.
Oekraïne overweegt een alles of niets aanval op de Krim. Een eventueel verlies van Bakhmut wordt vanuit militair oogpunt als een verlies van de oorlog beschouwd. Zelensky vindt van niet.
De Amerikaanse wapenleveranties aan Oekraïne moeten door de 'klant' worden betaald. De leveringen vinden plaats onder leasing voorwaarden. De landen die wapentuig naar Oekraïne sturen, zullen dit weer moeten aanvullen. Dat geschiedt door aankopen in voornamelijk ..... Amerika.
Met de miljarden euro's steun aan Oekraïne, betaalt Oekraïne van wat overblijft (corruptie) op haar beurt Amerika. Ergo : de EU i.c de belastingbetaler betaalt Amerika dubbel. En dan is er nog de andere vormen van hulpverlening, die in eigen land miljarden kost. Ook daarvan verdwijn een deel via de vluchtelingen naar Oekraïne. En dat alles terwijl het eigen land nauwelijks het hoofd boven water houden kan. De armoede blijft groeien en de kosten blijven stijgen, want de dames en heren politici hebben daar met hun dikke inkomen geen enkele last van. Met hun trage manier van werken en gebrek aan empathie, duwen zij ook de mensen met een zwakke gezondheid, de slachtoffers van Groningen en de Toeslagenaffaire nog verder het moeras in.