Ander blogs en websites

donderdag 9 maart 2023

Een lijfrente laten uitkeren

Het is tegenwoordig bar en boos met de manier van werken en het kennisniveau van mensen. Toen ik met pensioen ging, ondervond ik erg veel problemen om mijn lijfrenten te alten uitkeren. Het proces is vrij eenvoudig. Het gespaarde lijfrentebedrag moet eerst op een zgn. pensioen uitkerende bankrekening gestort worden. Dat doet de beheerder van de spaarpot, in dit geval een verzekeringsmaatschappij. Vanuit die uitkerende rekening kan periodiek een pensioenbedrag naar de salaris- / privérekening worden overgeboekt. Zaak is een uitkerende rekening te openen en aan te geven hoeveel geld je periodiek naar je privérekening wilt laten overboeken.
Dat vonden zowel de verzekeringsmaatschappij als de bank een lastig verhaal! Alsof ik de eerste Nederlander was die met pensioen ging.
Zo'n 10 jaar alter ondervindt Sonja eenzelfde probleem. Gisteren is ze voord e 3e keer verzocht een formulier te ondertekenen. Dat heeft ze zowel via de website als via de reguliere post al eerder gedaan! Ze kreeg weer hetzelfde formulier toegezonden met het verzoek het te ondertekenen. Wat een prutsers! Het komt steeds vaker voor dat wij werknemers van instanties moeten vertellen wat en hoe ze iets moeten doen. Wat een nitwit wereld is het geworden. De stand van zaken een jaar geleden :