Ander blogs en websites

donderdag 9 maart 2023

Rutte schendt geregeld de Grondwet

Dit kabinet o.l.v. Mark Rutte heeft diverse keren de Grondwet geschonden. De laatste keer was toen hij zei dat Nederland in oorlog is met Rusland. Wie even met een zoekmachine de combinatie van oorlogsverklaring+grondwet gaat zoeken, komt op Artikel 96 terecht. Dat artikel geeft helder aan, dat Mark Rutte c.s. zich weer niet aan de Grondwet heeft gehouden. Het artikel zegt namelijk : 

"De Koning verklaart het Koninkrijk niet in oorlog met een andere Mogendheid dan na voorafgaande toestemming van de Staten-Generaal. De toestemming is niet vereist, wanneer het overleg met de Staten-Generaal, ten gevolge van een feitelijk bestaande oorlogstoestand, niet mogelijk is gebleken."

In dit geval zijn de Russen niet ons landje binnengevallen, dus is er geen sprake van een bestaande oorlogstoestand. Ook ten tijde van het coronavirus heeft Rutte de grondwet en de grondrechten diverse keren geschonden. O.a. door de Tweede Kamer te passeren c.q. informatie te onthouden. Vanwege een Kamermeerderheid wordt het kabinet daarvoor nooit aangepakt. Het kabinet regeert ondemocratisch door zich niet aan de afgelegde eed te houden. Naar mijn mening is er ook sprake van misdaden tegen de menselijkheid, discriminatie / ongelijke behandeling, schending van de privacy en het ontnemen van de primaire levensbehoeften. Al dit soort praktijken worden geïnitieerd en/of gesteund door de VVD, D66, CU en CDA.