Ander blogs en websites

dinsdag 2 augustus 2022

Legaal moorden door de VS

Amerika heeft met een drone 'een leider van een terreurorganisatie' gedood. In Afghanistan, het land dat ze in de steek hebben gelaten en waar nu de Taliban heerst. De Taliban zal nooit haar goedkeuring gegeven hebben voor de moordaanslag, maar je weet hoe Amerika is. De Taliban heeft een eigen regering. De groepering staat algemeen bekend als terroristisch van aard. Dus kan het zijn dat straks drones tijdens een overleg van Taliban ministers gelanceerd worden. De oorlog gaat gewoon door, maar dan vanuit veilige bedieningskamers in de VS.
Als Rusland een (ex-)spion elders aanvalt, staat de westerse wereld op z'n kop van verontwaardiging. Maar als Amerika dat met grof geschut openlijk doet, is het voor westerse normen legaal. Terwijl in beide gevallen sprake is van een gevaar voor de staatsveiligheid.
Hetzelfde geldt voor de legio invallen en oorlogen van de Amerikanen. Maar o wee wanneer Rusland een dergelijk iets doet.
In Kosovo is het nog onrustiger dan het al was. De regering wil dat ook de Serviërs die daar wonen, een Kosovaars kenteken op de auto plakken. Maar dat willen ze niet. Vreemd hoor, want ze wonen toch zeer in Kosovo. Het zijn geen forensen die geregeld vanuit Servië naar Kosovo komen. Het geeft aan hoe gevoelig de situatie daar nog ligt. En hoe emotioneel men erop reageert. Het kan zomaar vanwege een stukje blik daar weer een oorlog uitbreken. En dan zal het weer op zeer grove wijze gebeuren. Wat dat betreft is de oorlog in Oekraïne voor mij wat mentaliteit betreft er een tussen Russen onderling; niets ontziend en snoeihard.