Ander blogs en websites

dinsdag 2 augustus 2022

Ruim baan gemaakt

Er groeit hier relatief veel gras. Het is van een wat grove soort, dat vrij snel groeit en veel halmen met zaad produceert. Met gevolg dat het zich snel verspreidt. Gisteren ben ik nog bezig geweest om de stoep wat beloopbaar te houden. Op een bepaalde plek hier vlakbij was nog maar zo'n 60 cm (2 tegel) ruimte om te lopen. Vorige week maakte ik nog een foto van de situatie. Vanwege de regen is het gras daarna behoorlijk hard gegroeid.
Vanmorgen, na de ochtendwandeling met Fenna, zag ik een speciaal voertuig langzaam over de stoep rijden. Met een paar grote borstels werden de tegels die overwoekerd waren met gras, weer zichtbaar
gemaakt. Dus ook het deel dat bijna de hele stoep bezette. Het gras is zo'n 60 cm hoog. Toch vinden bewoners het blijkbaar geen probleem om daar dagelijks doorheen te moeten lopen om hun woning te bereiken of te verlaten. Het groen is vrij gemakkelijk met wortel en al te verwijderen. Nu wordt het feitelijk op een grove manier gemaaid. De wortels zitten er nog in de grond. Klaar voor een nieuwe bloei. Als die ongewenste immigranten dan toch zo graag op de grond liggen, mogen ze dat hier een dagje doen. Dan kunnen ze gelijk de wortels alsnog verwijderen. Zijn ze toch nog van enig nut.