Ander blogs en websites

donderdag 3 maart 2016

Ouderen helpen

Het is best dankbaar werk. Maar ook dit werk heeft zo z'n grenzen. Ik bedoel, ik leg geen ouderen in de watten, door alles voor hen te doen. Ze moeten zelf ook actief blijven en dingen blijven doen die ze nog kunnen.
Er zijn nog meer grenzen. Voornamelijk bedoeld om mezelf te beschermen. Als ik een boodschap ga doen voor iemand anders, dan schiet ik het geld voor. Samen met de boodschappen en de kassabon vindt later de afrekening plaats. Ik weiger pertinent een betaalpas met pincode aan te nemen. Daar kunnen problemen van komen.
Als mij gevraagd wordt om bijvoorbeeld een bepaalde ruimte op te ruimen, dan doe ik dat alleen in aanwezigheid van de bewoner / bewoonster. Ook weer bedoeld om problemen te voorkomen. Ik heb in het verleden geregeld gehoord over beschuldigingen van diefstal. Vaak werd naar een hulp gewezen. Dat wil ik voorkomen. Ouderen zijn vaak vergeetachtig. Andersom, als er echt stront aan de knikker is, worden klachten over diefstal vaak afgedaan met : "Ach dat mens dementeert!" Het blijft opletten geblazen.