Ander blogs en websites

dinsdag 9 juli 2024

Erg onverstandig!

Het viel ons in Duitsland op, dat daar nog erg veel mensen, waaronder relatief veel jongelui, roken. Zouden zij nog nooit gehoord hebben over de kwalijke gevolgen ervan? Er wordt zoveel over geschreven en gesproken. Of zijn het toevallig allemaal mensen met een laag IQ? Ik weet het niet hoor.
We zagen een meisje dat ik op ongeveer 13 - 14 jaar schat, dat rookte. Het mag dan misschien in haar ogen stoer staan, voor mij staat het voor dom / onverstandig.
Hetzelfde geldt voor alcohol. Triest dat jongelui zich zo bezatten en daarmee ook hun lichaam en denkvermogen schaden. Dat je als tiener wat dingen probeert, begrijp ik nog wel. Maar dat ze dan zo losslaan geeft aan dat ze over weinig zelfdiscipline beschikken. Hopelijk groeien ze er overheen. Al zijn beide zaken, roken en drinken, verslavend.
Het is helemaal een grof schandaal wanneer ouders het drinken en/of roken bij hun kinderen propageren. Die ouders zouden geen kinderen moeten hebben. Die zijn zelf nog puber en hadden van mij geen ouder mogen zijn.