Ander blogs en websites

maandag 3 juni 2024

Veranderingen

Vanwege gewenste veranderingen, heb ik vanmorgen de zithoek van steigerdelen gedemonteerd. Die heb ik ooit eens qua constructie wat veranderd en verstevigd, omdat ie onconventioneel in elkaar geschroefd was. Ik bedoel daarmee, dat men dik hout op dun geschroefd heeft in plaats van andersom. Vanwege die manier van schroeven was er in het geheel speling ontstaan. De zit gaat voor een tweede leven naar Nieuwegein. Omdat onder de banken zich ook bergruimte bevond, moesten we wel een en ander opruimen. Dus dat werd een ritje naar de Milieustraat.
Tussentijds werd mij door een buurtbewoonster
gevraagd of ik tijdelijk haar echtgenoot wilde worden. Iemand zou een bank komen ophalen, maar de communicatie verliep nogal vreemd. De geïnteresseerde sprak ook niet goed Nederlands. Ze vertrouwde het niet zo en was wat angstig geworden. Met een echte kerel erbij, zou ze zich veel meer op haar gemak voelen. Ik stemde in, zonder naar een uurtarief te vragen. 😅
De koper bleek iemand uit Afrika te zijn, die bankstellen en ander meubilair in- en verkoopt. Een aardige man hoor. Hij sprak nauwelijks onze taal, maar wij begrepen elkaar wel. Het was nog wel even een uitdaging om die grote bank het huis uit te krijgen. Meneer was alleen, dus moest ik hem helpen! Maar alles verliep snel en naar wens. Toen het busje met de bank vertrokken was, heb ik om een echtscheiding gevraagd. 😂 Daarna ben ik opgelucht en met een pijnloze rug weer naar huis gegaan.