Ander blogs en websites

vrijdag 31 mei 2024

De neusring

De neusring van de stier : Een neusring is een extra middel om het dier te controleren en te corrigeren. Een neusring die niet perforeert, maar het tussenschot van de neus enkel omklemt, is wel toegelaten. Deze neusringen, meestal uit plastic, worden soms aangebracht bij dieren die zogen bij andere dieren.
De neusring van het varken : Van oudsher zijn bij zeugen met weidegang neus- ringen en krammen gebruikt om het omwoelen van de grond te voorkomen of schade aan de grasmat te beperken. Neusringen zijn van glad roestvrij staal en kunnen vrij bewegen in het fibreuze deel van het neustussenschot.
De neusring van een mens : Een neusring wordt al duizenden jaren gedragen door met name primitieve volken. Ze worden als een sieraad beschouwd. Volgens mij dragen enkel mensen zo'n ring, die graag in andermans leven wroeten en die beter onder controle gehouden zouden moeten worden.
In India is een piercing in een neusvleugel gewoon. Die moet de menstruatiepijn en de pijn tijdens een bevalling verzachten. Dat laatste geloof ik wel, gezien het aantal inwoners van India. Bevallen is daar leuk.
Een ring of fire is iets heel anders.