Ander blogs en websites

dinsdag 2 april 2024

Finishing touch

Gisteren hebben we in de middag een begin gemaakt met het leggen van de trapmatten. Toen ik het midden van de onderste trede had bepaald, zagen we dat de mat dan niet echt goed in de looproute zou komen te liggen. Hij moest dus uit het midden meer naar rechts. Ongeveer 5 cm. Met behulp van de looproute hebben we de overige matten gelegd.
De matten zijn zelfklevend. Op de rand van de trede leverde dat geen probleem op. Tegen het stootbord aan wel. De trap heeft namelijk een bocht. Op de treden in de bocht is de zlefklevende strip veel te klein. Die bevindt zich aan de bovenkant van de mat en is zo'n 8 x 3 cm groot, of beter klein.  Om de mat toch mooi vlak te kunnen houden, heb ik kleine stoffeerspijkertjes ingezet. daar heb ik nog een doosje van liggen. Vanwege de donkere koppen zie je ze nauwelijks, tenzij je met je neus op zo'n mat ligt. Maar dan is er iets anders aan voorafgegaan. 😂 Maar dan ben je meer op je lijf geconcentreerd dan met de vraag hoe zo'n mat gelegd is, lijkt me. De bovenste mat werd lter gelegd. Er moesten eerst nog wat lijmresten verwijderd worden.
Ter afsluiting heb ik nog als finishing touch de verfkwast en roller gehanteerd. Ik had namelijk op Goede Vrijdag bewust wat stukken overgeslagen, zodat ik op tijd met paasbrood naar de Koffietafel kon. Die stukken waren o.a. de trappaal beneden en een wandje links van de trap. Dat werk was zo gebeurd. We kijken met enige trots naar de opgeknapte trap.