Ander blogs en websites

maandag 4 maart 2024

Schuren

We boffen nog steeds met het weer. Nu de stroken gemonteerd zijn en in de grondverf staan, heb ik het schuren van de rabatdelen weer opgepakt. Om het mezelf gemakkelijk te maken heb ik zo’n driekantige verfschraper even aangepast. Of vernield, zo je wilt. Ik heb een van de punten dusdanig geslepen, dat ie mooi in de holte van de bovenkant van de rabat valt. Gemak dient de mens.😀 Zo’n schraper heeft dan toch nog twee punten over.
Omdat bepaalde delen er niet echt gezond meer uitzien, ga ik ze behandelen met een speciaal middel. Dat dringt in het hout en verzegelt het. Het is een twee componenten middel, dat ik na het mengen met een kwast opgebracht heb. Het is na droging ook te schilderen.
Wat de kleuren van de lak betreft, moeten ze goedgekeurd zijn door de beheerder van het park. De kozijnen worden crème wit, de rabatdelen dennengroen. We hebben de RAL nummers doorgegeven, dus we wachten op (dennen)groenlicht. De crème witte lak hebben we al in huis. Maar we mogen pas na goedkeuring aan de slag.
Als het zover is, dan kan de een de rabatdelen lakken, terwijl de ander de kozijnen doet. De kozijnen staan al in de grondverf. Dus dat wordt even afnemen en dan lakken.
Door al het klussen hier, worden we door anderen gemist. Er is hier nauwelijks sprake van een goede verbinding voor communicatie. De telefoon gaat wel over, maar je hoort na het opnemen niets. Dus sturen we af en toe een berichtje.