Ander blogs en websites

dinsdag 4 juli 2023

Tegenwoordigheid van geest

Als ik iets bijzonders zie, neem ik direct bepaalde kenmerken in me op. Meestal gebeurt dat in het verkeer. Dan kijk ik naar het kenteken, het merk van de auto en de kleur. Als het een fietser is probeer ik de persoon later te beschrijven. Ik geef toe, mijn geheugen is niet meer wat het ooit was. Maar het observeren blijft wel een gewoonte van mij.
Het komt vaak naar boven schieten bij een kruispunt, waar fietsers voorrang hebben. Daar wandelen Fenna en ik geregeld voorbij. Niet alle automobilisten wensen de fietsers voorrang te verlenen. Het zijn vooral ouders, die hun kids in de auto naar school brengen. Ik kijk op die manier ook naar auto's die naast onze auto op een parkeerplaats staan. Tegenwoordig doe ik dat minder, omdat ik vanwege mijn slechte geheugen beter een foto zou kunnen maken. Maar daar heb ik dan weer geen trek in.
Ik vertel dit alles, omdat ik vandaag hoorde over een geval van schade aan een auto. Een mevrouw was naar de Milieustraat geweest en kwam met een kapotte voorruit terug. Ze stond achter een auto, waarvan de bestuurder aan de achterkant lange palen aan het uitladen was. Zelf was ze ook afval aan het uitladen aan de achterzijde van haar auto. Vanwege al het lawaai is haar verder niets opgevallen. Toen ze klaar was en weer achter het stuur kroop, zag ze een enorme buts aan de onderkant van de voorruit en een grote barst! Helaas wist ze niets te vertellen over de auto voor haar en de man die aan het uitladen was.
Ze had het gebeuren ook niet direct bij de portier gemeld. Er staan camera's en aan de hand van de entree (met pasje en registratie van het afval) zou hij kunnen achterhalen, wie zich met de palen rond dat tijdstip gemeld heeft. Maar aan dat alles heeft ze helaas niet gedacht. Ze is nu €150 eigen risico kwijt voor een nieuwe ruit. Zonde. Ik heb haar geadviseerd alsnog informatie in te winnen bij de Milieustraat.
Automobilisten met hout. Sommigen zij helemaal de weg kwijt :