Ander blogs en websites

woensdag 5 juli 2023

Na de storm

geen bol- maar een ei-acacia
Zo, dat was dus Poly. Toen de storm ging liggen en het droog werd, ben ik direct naar buiten gegaan. Her en der lagen afgebroken takken en zegge en schrijven 1 dakpan. Die is van de nog van de woning tegenover ons afgewaaid. Niemand gewond.
Ik heb een kliko gevuld met afgebroken groen. De takken heb ik met een grote takkentang (die best wel goed is) klein geknipt. Daarna heb ik niet alleen ons eigen straatje, maar ook dat van de aardige buurvrouw schoon geveegd. Vanmorgen, toen het nog regende, zag ik dat ik vergeten was een overloop aan de tweede, lager geplaatste regenton te maken. Beide tonnen waren gisteren nog leeg, maar nu zijn ze vol. Watermanagement heet dat. Menig

drinkwatermaatschappij mag er eens aan beginnen, in plaats van te klagen en te waarschuwen. Dat gemakzuchtig gedoe komt bij mij over als die briefjes aan de deur met de tekst : Kloppen op het raam, bel doet het niet! Of "Deur klemt, hard duwen!" Allemaal een kwestie van problemen afschuiven.
Ik heb gelijk maar nog een overloop gemaakt. De eerste eindigt in de tweede ton. Met een speedboor van 14 mm heb ik in een dop (die in de bovenrand van de ton gestoken was) een gat geboord. Daar heb ik een stuk tuinslang doorheen gejast. Het uiteinde ligt aan de rand van de tuin. Een meter of 5 verderop bevindt zich een rioolput. Dus het overtollig regenwater stroomt dan mooi weg.