Ander blogs en websites

vrijdag 2 juni 2023

Weer kaal geschoren

Vandaag heb ik afstand gedaan van mijn wintervacht. Mijn grijze manen zijn verdwenen. Gaandeweg kreeg ik meer opmerkingen over mijn lange haren. Alsof ik een verlopen hippie was. Zelf kreeg ik er ook steeds meer last van. In de vorm van kriebels op mijn hoofd en het begon te krullen. Van alle kanten staken plukken haar uit. In eerste instantie heb ik gewacht tot het mooi weer zou zijn. Maar dat ging met pieken en dalen, dus stelde ik telkens mijn besluit uit. Komt bij dat mijn privé kapper het erg druk heeft.
Vanmorgen liep ik langs een kapperszaak, waar een groot verknipt bord meldde dat ik zonder afspraak geknipt kon worden. Er was slechts één klant in de zaak en die zat in de kappersstoel. Ik was op weg naar huis en wilde nog wat puzzelboekjes kopen. Telkens wanneer ik in de loods bezig geweest ben, voel ik dat aan mijn haren. Alsof er een stoflaag op gekomen is. Het voelt net zoals speciepoeder, akelig droog.
Omdat ik net uit de loods terugkwam, deed mij dat ook besluiten de kapperszaak te bezoeken. Ik kreeg koffie aangeboden, maar die heb ik niet eens kunnen opdrinken. Ik zat binnen een paar minuten in de stoel. Op de vraag hoe ik mijn haardos geknipt wilde hebben, antwoordde ik : "Net als u." De kapper, een jongeman, had nauwelijks haar op zijn hoofd. Hij dacht dat ik een grapje maakte, totdat ik zei dat hij de tondeuse van een 3 mm opzetstuk moest voorzien. Na nog even gecontroleerd te hebben met de vraag : "Weet u het zeker?", (geen haar op mijn hoofd die daaraan twijfelde) ging hij aan de slag. Niet de Franse, maar de goede. Ik stond 15 minuten later weer buiten. Toen ik mijn petje opzette, bleek ie veel te groot! 😅
Maar goed, ik voel me weer fris en fruitig met mijn kale koppie. Dit nummer gaat dus niet meer voor mij op.