Ander blogs en websites

zaterdag 3 juni 2023

Achterstallig onderhoud

De mountainbike die ik gekregen heb via een ruil, kent aardig wat achterstallig onderhoud. De fiets is nog geen 2 jaar oud, maar alleen al de ketting zei me genoeg. Die zag er roestbruin en droog uit. Als eerste ben ik de fiets gaan schoonmaken. Met pen en papier bij de hand. Als poetsend en wrijvend heb ik aantekeningen gemaakt. De fiets heeft blijkbaar ook altijd buiten gebivakkeerd. Toen ik de remblokjes controleerde, zag ik dat van een van de vier al het metaal zichtbaar was. De achterband was bijna zo glad als een slick. De versnellingen doen het wel, alleen die van het grote blad niet. De vorige eigenaar had gezegd dat alle versnellingen werkten. De kabel van dat blad hing er wat slap bij. Hopelijk een kwestie van afstellen?
Ik heb nog even een blik geworpen in de grote bak met fietsspullen. Daar kwam ik nog wat onderdelen tegen om de fiets wat op te leuken.
Wat de verkoop betreft is de periode voor einde zomervakantie het gunstigst. Ik verwacht zo'n €25 te investeren in de gratis fiets en hoop op een winstmarge van €50 tot €75.