Ander blogs en websites

donderdag 1 juni 2023

Sjouwen

Ik mag dan veel kritiek hebben op onze politici, dit keer een tevreden geluid over Sigrid Kaag. Ze wil het gebruik van contant geld in de toekomst garanderen. Mooi. Hopelijk is geen valstrik.
Amnesty Int. geeft maar nog eens aan dat de nationale politie zich niet bepaald aan de wet houdt. Het betreft demonstranten en/of mensen die willen demonstreren. Eerder gaf een VN buitenstaander al aan, dat het brute optreden van de politie tijdens demonstraties ongewenst is in een democratisch land.
De media houdt gedetailleerd het aantal burgerslachtoffers in Oekraïne bij. Ze vermelden niet het aantal dat eerder tussen 2014 en 2021 in het oosten van dat land omgekomen zijn. Dat zijn er ruim 2.700. Ik zeg maar : in Kiev moeten dan nog heel veel slachtoffers vallen, om het aantal in balans te brengen met de door Kiev zelf omgebrachte Oekraïense burgers.
De aanvallen op Moskou en andere Russische steden zijn bedoeld om tot een escalatie te komen. Zelensky gokt weer en hoopt de NAVO direct bij de oorlog te betrekken. Rusland vreest aanvallen op nucleaire installaties. Ook bedoeld als uitlokking tot een atoomoorlog.
Wij hebben vanmorgen weer behoorlijk aan gymnastiek gedaan. We hebben een groot deel van een inboedel verhuist. Het was flink sjouwen om de spullen uit een opslag naar een woning te verplaatsen. We hadden een gesloten aanhangwagen aan de trekhaak hangen. Tegen half twee waren we weer thuis. Moe, maar voldaan.