Ander blogs en websites

zondag 4 juni 2023

Niet slim

Zaterdagochtend waren veel mensen al vroeg in de zon bezig. Ik zag mensen tuinieren, auto's wassen en klussen. Wat het laatste betreft was er iemand die tijdens het klussen al aan het bier was. Er stonden twee lege bierflesjes op de grond en meneer had er een in zijn hand. Hij was nota bene bezig met een cirkelzaagmachine! Dat lijkt mij geen goede combinatie : alcohol en in dit geval een zaagmachine. Niet slim.
Mark Rutte wordt geheel terecht nog steeds in de Tweede Kamer om de oren geslagen vanwege de zeer trage afhandeling van de Toeslagenaffaire. Zijn zich graag christelijk noemende regeringspartners, steken ook geen vinger uit. Is het nou echt zo moeilijk om de slachtoffers te helpen? Hulp aan Oekraïense vluchtelingen was financieel zo geregeld. Ik zou eerst de slachtoffers op voorhand vergoeden en achter de schermen de kwestie uitzoeken en rechtzetten. Soms doen verzekeringsmaatschappijen dat ook zo, als er sprake is van een onderling meningsverschil. Slim en sociaal.
Vanwege de vele diefstallen van fietsen bij het station van Dronten, is herhaaldelijk gevraagd om bewakingscamera's. Maar dat zou te veel kosten. Ik denk niet zozeer aan geld, maar aan ambtelijke energie. Er is wel veel meer geld om de stelende asielzoekers van fietsen en een werkplaats te voorzien. Ergo : de dieven gaan met helers samenwerken. Niet slim van Dronten.
's Avonds hebben we aan de bbq gezeten. We waren uitgenodigd door een bewoonster, wier bbq ik een tijdje geleden 'gerepareerd' had. Een van de branders gaf gele vlammen en er was vuur op een plek waar het niet behoort te zijn. Ik dacht het verholpen te hebben. Na mijn ingreep waren de vlammetjes mooi blauw. Gisteren kwam het euvel echter weer terug. Ik ga de brander, een lange pijp met gaatjes, eens schoonmaken met een staalborsteltje. Of beter een borsteltje met koperen haren. Staal is niet zo slim. En dan ga ik ook al die gaatjes doorprikken. Er was dus dit keer slechts 1 brander beschikbaar, maar desondanks was het een zeer geslaagde bbq. Per saldo : doe mij maar houtskool als brandstof.